Malazgirt’te Şehit ve Gazi ailelerine onur yemeği verildi

Malazgirt’te şehit ve gazi ailelerine onuruna yemek verildi

Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Malazgirt öğretmenevi yemek salonunda Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından Malazgirtli şehitlerin onuruna yemek verdiler.

Malazgirt müftülüğü vaizlerinin okuduğu Kur, anı Kerim ve yaptırdığı duanın ardından. Malazgirt Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Koç yaptığı konuşmada, fert ve millet hayatında, kutsal sayılan değerlerin bulunduğunu ifade ederek, her insanın bu değerlere bağlı olması, gerektiğinde bunlar için kanını ve canını vermesi, dini ve milli bir görev olduğunu söyledi.

Vatan, millet ve mukaddesat sevgilerinin; bütün maddi sevgilerin üzerinde olduğunu ifade eden Müdür Koç, şöyle konuştu: "Atalarımız, kutsal vatan topraklarının savunması; namus, şeref ve mukaddesatımızın korunması için kanlarını, canlarını vermişler, şahadet şerbetini içmişlerdir. İnsanlar pek çok rütbe ve unvan elde edebilir. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem hak katında ve hem de halk yanında şahadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir. Biz şehitleri aramızdan ayrılmakla öldü sanıyoruz. Oysa onlar ölmüş değillerdir. Bizim, mahiyetini bilmediğimiz bir hayat ile yaşamaktadır. Nitekim Yüce Rabbimiz; "Allah yolunda öldürülenlere sakın ölü demeyiniz. Onlar ölü değil, diridirler. Fakat siz farkında değilsiniz" buyurmaktadır. Bir hadis-i şerifte peygamberimiz şehitler için şöyle buyurmaktadır; "Cennete girdikten sonra dünyaya dönüp tekrar şehit olmayı temenni edeceklerdir". İşte şehitlerin mertebesi bu derece yüksektir. Annelerimizin göz bebeği evlatlarını her şeyden sakındıkları evlatlarını mesele vatan olunca, "Evladım ya şehit ol ya gazi" diyerek, kınalar yakarak cepheye gönderdikleri bir milletiz biz. İşte bizi büyük ve farklı kılan da budur. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum."

Yemekten sonra şehit yakınlarına hitap eden Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, sizler şehit olan evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır dedi.

Kaymakam Kırlı,” Buğunun önemi ve bu mevkisi çok büyük. Buğun sadece 18 Mart Çanakkale Zaferi degil. Binlerce yıldır bu ülke için şehit olmuş bu milletin evlatlarının bu milletin çocuklarının günüdür.

Siz kıymetli Şehit ailelerimiz, bizler için çok degerlisiniz. Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımızda bildiğiniz gibi bir birim oluşturulmuş sizler için. Ancak bütün bakanlıklarımız, Devletimizin bütün kurumları, bizler sizlerin bütün istekleri talepleri için bizim için bir vazifedir ve bunu görev biliyoruz. Bunları bilmenizi ve kesinlikle unutmamanızı sizlerden rica ediyorum. Ne zaman başınız sıkışsa, bir derdiniz olsa veya olmazsa kapılarımız her daim sizler için acıktır ve açık kalacaktır. Unutmayınız ki tüm kurumlarımız sizler için her zaman açıktır ve her daim açık kalacaktır. Ben Kaymakamız olarak, Belediye Başkanınız olarak ve bütün emniyetimiz, askerimiz, jandarmamız olarak, sizler için her zaman için kapılarımız açık olacaktır. Bunu bilmenizi istiyorum. Tekrar Şehitlerimizi, sizlerinin kıymetli Şehitlerinizi rahmetle minnetle anıyorum ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Malazgirt Öğretmenevinde, Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi tarafından şehit ve gazi aileleri onuruna verilen yemeğe Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt Garnizon komutanı Üsteğmen Erhan Kaya Sümer, ilçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, Aile ve Sosyal Politikalar Malazgirt Hizmet Merkezi Müdürü Seyfettin Koç, şehit yakınları, gaziler, kurum amirleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü çalışanları katıldı.