18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü

Malazgirt’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kültür Merkezi’nde devam etti. Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi tarafından yapılan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında Malazgirt’te şehit düşen Arslan Kulaksız ve Malazgirtli şehitler için hazırlanan slaytı izleyen konuklar, gözyaşlarına hâkim olamadılar.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için yapılan duaların ardından. Günün anlam ve önemi anlatan konuşmayı Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi Türkçe öğretmeni Gülsüm Sevdim yaptı. Fen lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirinin okuması izleyicilerden büyük alkış aldı.
Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Malazgirt nüfusuna kayıtlı şehitler için hazırlanan plaketleri takdim etti.
Şiirlerin okunduğu ve tiyatro gösterilerin sunulduğu program, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.
Programa İlçe Kaymakamı Soner Kırlı, Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, Malazgirt Garnizon komutanı Üsteğmen Erhan Kaya Sümer, ilçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.